United Airlines heeft een schikking getroffen met de 69-jarige man die eerder deze maand hardhandig uit een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij werd gesleept. Dat meldt de advocaat van David Dao donderdag.

De Vietnamees-Amerikaanse dokter moest worden opgenomen in het ziekenhuis na het incident op vlucht 3411 van Chicago naar Louisville. Volgens zijn advocaten had hij een hersenschudding en een gebroken tand.

Dao moest noodgedwongen plaatsmaken voor bemanningsleden die op die vlucht moesten zitten, maar weigerde dit. Hierop gebruikten de beveiligingsmedewerkers geweld. De betrokken medewerkers zijn geschorst.

Het is niet duidelijk wat de twee partijen zijn overeengekomen. Thomas Demetrio, advocaat van Dao, zegt dat United Airlines "volledige verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat gebeurde op de vlucht, zonder anderen daarvan de schuld te geven".

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zegt in een losse verklaring dat ze nieuwe maatregelen gaat introduceren om situaties zoals die met Dao te voorkomen.

Viral

Het filmpje waarop te zien is hoe Dao het vliegtuig wordt uit gesleept en gewondraakt aan zijn hoofd is wereldwijd miljoenen keren bekeken op internet. De luchtvaartmaatschappij kreeg wereldwijd veel kritiek over zich heen vanwege het voorval.

United kondigde eerder al aan dat alle passagiers van de vlucht van Chicago naar Louisville hun geld terugkrijgen.

Man wordt verwijderd uit vliegtuig van United Airlines
Man wordt verwijderd uit vliegtuig van United Airlines