De federale politiekorpsen van Brazilië en Paraguay hebben samen acht mannen aangehouden voor een zeer spectaculaire overval die maandag in een grensplaats in Paraguay plaatsvond.

De overval vond plaats op een geldtransportbedrijf. In eerste instantie leek de buit 40 miljoen dollar te zijn, maar het bedrijf sprak dit tegen en meldde dat de opbrengst voor de dieven 'slechts' 8 miljoen dollar was.

Ruim vijftig gewapende bendeleden bliezen de gevel van de vestiging van het transportbedrijf Prosegur in Ciudad del Este op en roofden de kluis leeg.

Tijdens de roof schoten andere bendeleden op een politiebureau en staken ze auto's in brand, waarschijnlijk als afleiding.

Ravage bij geldtransportbedrijf Paraguay na massale overval
Ravage bij geldtransportbedrijf Paraguay na massale overval

Kraaienpoten

Ook strooiden ze met duizenden kraaienpoten, zodat de politieagenten een lekke band kregen en hen niet met auto's konden volgen.

Met motorboten wisten de criminelen te ontsnappen richting Brazilië, waar ze ook vandaan kwamen. Op de rivier kwam het tot een confrontatie met de politie, drie bendeleden werden gedood. Ook een politieman kwam om.