In de Indiase deelstaat Andhra Pradesh zijn veel doden gevallen nadat een vrachtwagen een elektriciteitsmast ramde. Veertien mensen werden ​geëlektrocuteerd.

In totaal kwamen twintig mensen om, meldt de Hindustan Times op gezag van de politie.

De chauffeur raakte bij een uitwijkmanoeuvre de macht over het zwaarbeladen voertuig kwijt, waarna hij een elektriciteitsmast ramde en inreed op demonstrerende boeren, geparkeerde auto's en kramen aan de kant van de weg.

Het ongeluk deed zich vrijdagmiddag voor in Yerpedu, 25 kilometer van de stad Tirupati. Daar waren boze boeren te hoop gelopen bij een politiebureau om te eisen dat werd opgetreden tegen illegale zandwinning in het gebied.

Elektrocutie 

Zes mensen stierven nadat ze onder de wielen van de truck waren gekomen. Veertien anderen werden geëlektrocuteerd. De vrachtwagen kwam tot stilstand na ook nog een rij auto's en kramen te hebben geramd. In een van de winkels brak brand uit.

Gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Van tien van hen was de toestand kritiek. De chauffeur van de vrachtwagen nam na het ongeluk de benen.