De autoriteiten in Rusland gaan onderzoeken of Amerikaanse media zich schuldig hebben gemaakt aan het beïnvloeden van de Russische parlementsverkiezingen van vorig jaar. 

Er wordt gekeken naar de rol die media als CNN, Radio Free Europe en Voice of America speelden rond de stembusgang, berichtte The Moscow Times woensdag.

Het hoofd van de parlementaire commissie voor Informatie en Communicatie, Leonid Levin, zei dat het werk van de journalisten de verkiezingen kan hebben beïnvloed. Volgens Levin waren vertegenwoordigers van CNN en Voice of America uitgenodigd om te verschijnen voor de commissie. Op die uitnodiging zou niet zijn gereageerd.

"We hebben het over structuren die onderdeel uitmaken van een groter Amerikaans systeem waarmee druk wordt uitgeoefend op ons land'", zei Levin tijdens een bijeenkomst van de commissie. "Ze gebruiken diverse instrumenten in relatie tot zowel het Russische kiesproces als ons land in zijn geheel."

De Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigden eerder juist de Russen van bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen. Het doel zou zijn geweest om Donald Trump in het Witte Huis te krijgen. Het Kremlin heeft dat altijd ontkend.