De man die wordt verdacht van het inrijden op tientallen voetgangers in Melbourne, heeft tijdens een hoorzitting verklaard dat hij ''de verlosser'' is. 

De 26-jarige Dimitrious Gargasoulas schreeuwde volgens ABC News ook dat ''de wetgeving van de Aboriginals identiek is aan die van de moslims''.

De man verscheen via een videoverbinding voor de rechter. Hij moest zich onder meer verantwoorden voor diefstal en verkeersovertredingen.

Gargasoulas wordt er ook van verdacht opzettelijk te zijn ingereden op mensen in het centrum van de Australische stad. Daarbij kwamen begin dit jaar zes mensen om het leven, bijna veertig mensen raakten gewond. Die zaak komt later voor de rechter. Gargasoulas is in de zaak aangeklaagd voor vijfvoudige moord. Volgens de politie had hij geen terroristisch motief.

Drugsgebruik

De verdachte heeft een geschiedenis van drugsgebruik, geweldpleging en psychische problemen. Hij viel de rechter tijdens de zitting regelmatig in de rede en verklaarde onder meer dat ''alle wetgeving illegaal is''. Na een opmerking over de islam, stelde Gargasoulas ook nog onschuldig te zijn.