In Tires, in de buurt van Lissabon, is maandag een klein vliegtuig neergestort in de buurt van een supermarkt. Alle vier inzittenden van het toestel en een persoon op de grond kwamen om het leven.

Aan boord waren drie Fransen en een Zwitser. Op de grond kwam volgens Portugese media een vrachtwagenchauffeur om. Hij overleed nadat het toestel op de vrachtwagen terechtkwam, die daarna in brand vloog.

Het vliegtuigje belandde op een parkeergarage naast de supermarkt van Lidl op ongeveer 150 meter afstand van een basisschool. Tientallen brandweerlieden en reddingswerkers zijn aanwezig op de plaats van het incident.

Cascais

Het toestel crashte kort nadat het was opgestegen vanaf het kleine vliegveld van Tires, in de buurt van de badplaats Cascais ongeveer 20 kilometer ten westen van Lissabon. Het toestel, dat voornamelijk wordt gebruikt als privévliegtuig, was volgens lokale hulpdiensten op weg naar Marseille in Frankrijk. Het gaat volgens Flightradar24 om een Piper PA-31T Cheyenne propellervliegtuig.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa heeft de rampplek bezocht.