Tienduizenden gelovigen hebben vrijdagavond in aanwezigheid van paus Franciscus deelgenomen aan de zogenoemde kruisweg in het Colosseum in Rome. De processie symboliseert de lijdensweg van Jezus Christus.

De aanwezigen baden in het licht van talrijke kaarsen voor het antieke amfitheater, terwijl anderen bij de veertien zogeheten statiën stilstonden bij het lijden en sterven van Christus.

Onder de dragers van het kruis was een christelijk echtpaar met drie dochters uit Egypte. Op andere plekken droegen gelovigen uit Portugal en Colombia het kruis. De paus zal hun landen dit jaar bezoeken. Aan het eind van de processie hield de kerkvorst nog een toespraak.

Beveiliging

De processie, waarin de lijdensweg van Jezus Christus wordt gesymboliseerd, werd zwaarbeveiligd. Wegens het gevaar voor aanslagen was de ruime omgeving van het Colosseum afgezet en was het gebied met explosievenhonden gecontroleerd.

Goede Vrijdagviering

Paus Franciscus vroeg in de Goede Vrijdagviering om vergiffenis voor de zonden van de kerk en de 'schaamte' van de mensheid. Volgens de paus is het een slechte zaak dat mensen 'gewend' raken aan beelden van gebombardeerde steden en verdronken migranten. Volgens de paus zal uiteindelijk "het goede overwinnen, hoewel het nu wellicht verslagen lijkt".