Bij een schietpartij op een basisschool in San Bernardino in Californië zijn maandag drie doden gevallen, onder wie een lerares en de schutter. Twee kinderen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, een daarvan overleed later aan zijn verwondingen. 

De schutter schoot in het klaslokaal eerst de vrouw dood en pleegde vervolgens zelfmoord. De 53-jarige man had het niet voorzien op de leerlingen. 

Volgens de politie is de schutter de ex-man van de doodgeschoten lerares. Het motief van de schutter zou in de relationele sfeer liggen. Het stel zou onlangs uit elkaar zijn gegaan. De man heeft een strafblad waarop huiselijk geweld en wapenbezit staan vermeld. 

De man kwam binnen met een bezoekerspas en opende het vuur in de klas voor kinderen met een bijzondere stoornis of handicap. 

Onderzoek

De politie had de omgeving afgezet ondanks dat er geen verdere dreiging was. De leerlingen zijn geëvacueerd en ondergebracht bij de nabijgelegen universiteit van San Bernardino.

Volgens de onderzoekers waren de twee kinderen, die door verdwaalde kogels werden geraakt, geen verwanten van de man. De kinderen stonden achter hun 53-jarige lerares toen de man begon te schieten.