Israël sluit de grens met Egypte bij de plaats Taba. Er zou sprake zijn van een dreigende aanval van militanten.

Kort daarop werd vanuit Egypte een raket afgevuurd op een Israëlische gemeenschap, berichtten Israëlische media. Bij de raketaanval vanuit de Sinaï raakte niemand gewond. De verantwoordelijkheid voor de beschieting is opgeëist door Islamitische Staat.

De terreurgroep liet via persbureau Amaq weten dat strijders een projectiel hebben afgevuurd op "nederzettingen in de joodse regio Eshkol".

Taba is de drukste grensovergang tussen Egypte en Israël. Persbureau AP meldt dat de Israëlische anti-terrorisme eenheid gewaarschuwd had voor een op handen zijnde aanval.

Voor mensen die naar Israël willen terugkeren vanuit Egypte blijft de grensovergang wel open. De sluiting van de grens komt vlak na de aanslagen op kerken in de Egyptische steden Alexandrië en Tanta.

Beveiligingscamera legt aanslag kerk kustplaats Egypte vast
Beveiligingscamera legt aanslag kerk kustplaats Egypte vast

Vakantiebestemming

Het gebied waar de grensovergang ligt, de Sinaï, is voor veel Israëliërs traditioneel een populaire vakantiebestemming. De laatste jaren roept de regering echter op het gebied te mijden vanwege de in het gebied actieve islamitische extremisten.