De recherche op Curaçao heeft woensdag huiszoeking gedaan bij oud-premier Gerrit Schotte. Ook de woningen van oud-minister Charles Cooper en zakenman G.R. werd doorzocht.

De huiszoekingen hebben te maken met een aangifte van omkoping van Statenlid Yael Plet in februari van dit jaar. Schotte en Cooper zijn verdachten in de zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat ook een ander, niet nader genoemd Statenlid, is omgekocht.

Tijdens de huiszoekingen zijn computers, telefoons, geld en administratie in beslag genomen voor nader onderzoek. Tijdens een van de huiszoekingen is er nog een witwasverdenking bijgekomen, aldus het OM.

Schotte is in het parlement leider van de grootste partij MFK, die sinds kort in een interim-regering zit. Schotte is onlangs veroordeeld tot drie jaar cel wegens onder meer ambtelijke corruptie. Hij is in afwachting van een hoger beroep.

Charles Cooper werd genoemd als beoogd minister-president van de nieuwe tijdelijke regering. Maar hij is niet door de screening gekomen.

Het OM sluit meer aanhoudingen en huiszoekingen niet uit.