De zware mishandeling van een jonge migrant heeft in Groot-Brittannië geleid tot grote ophef. Een groep van ongeveer acht mensen tuigde een zeventienjarige Koerdische Iraniër af nadat ze hadden ontdekt dat hij een asielzoeker was

Het slachtoffer zat vrijdag met twee vrienden bij een bushalte in Croydon toen hij werd aangesproken door zijn belagers. Zij wilden weten waar de jongen vandaan kwam. Toen hij antwoordde dat hij asiel zocht, werd hij achtervolgd, aangevallen en uiteindelijk ernstig gewond achtergelaten, bericht The Guardian zondag.

De Iraanse tiener liep onder meer een schedelbreuk op.

Politici reageerden woedend op de aanval. De parlementariër voor het district, de conservatief Gavin Barwell, noemde de aanvallers ''tuig''. Labour-leider Jeremy Corbyn zei geschokt te zijn door het geweld tegen een jongen die juist bescherming zocht in Groot-Brittannië.

Ook de politie neemt de zaak hoog op. Vier mannen en twee vrouwen zijn opgepakt op verdenking van poging tot moord. De toestand van het slachtoffer is ''ernstig, maar stabiel''. Zijn twee vrienden raakten lichtgewond.