Snelweg in Atlanta stort in door brand onder brug

In Atlanta is een deel van de snelweg ingestort nadat onder een brug brand uitbrak. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. De weg, de Interstate 85, is afgesloten voor onderzoek. 

De burgemeester meldde dat de brand een uur nadat de brug was ingestort, was gedoofd. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers en het onderzoek is in volle gang naar de toedracht. 

De gouverneur van het gebied zei dat de autoriteiten onderzoek doen. Vermoedelijk zou een pvc-buis in de brand zijn gevlogen. Volgens de FBI is het een ongeluk en is er geen opzet in het spel.  

Volgens lokale tv-zenders stonden aan beide kanten van de brug auto's in de file. Door de enorme rookontwikkeling was het lange tijd onduidelijk hoeveel rijstroken zijn ingestort en wat er precies in brand stond.

De brandweer van het nabijgelegen vliegveld Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport was ingezet om het vuur te blussen. De brandweerlieden gebruikten daarbij een type schuim dat normaal alleen gebruikt wordt voor het blussen van branden bij vliegtuigcrashes.

Lees meer over:
Tip de redactie