Een Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Peruvian Airlines met daarin 141 passagiers vatte vlam nadat het toestel na het landen van de baan reed.

Het incident gebeurde op de luchthaven van Francisco Carle in de centraal gelegen stad Jauja in Peru. Peruvian Airlines meldt op Twitter dat iedereen op tijd het toestel kon verlaten en er geen gewonden zijn.

Het vliegtuig landde rond 16.30 uur (lokale tijd) op het vliegveld, maar bij een draai naar rechts reed het toestel van de baan. Toen een vleugel de landingsbaan raakte vatte het toestel vlam. Op beelden is te zien hoe passagiers uit het 25 jaar oude vliegtuig rennen. Naast de Boeing staat ook een deel van het gras in brand.

De passagiers waren onderweg van de Peruaanse hoofdstad Lima naar Jauja, zo'n 265 kilometer verderop. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Vliegtuigbouwer Boeing zegt ook het incident te onderzoeken.

Cuzco

Een jaar geleden ging het ook al mis met een Boeing 737-vliegtuig van Peruvian Airlines. Bij het snelheid maken om op te stijgen in Cuzco reed het toestel van de baan. Ook toen konden alle passagiers op tijd worden geëvacueerd en raakte niemand gewond.

Vliegtuig vat vlam in Peru na rijden van landingsbaan
54
Vliegtuig vat vlam in Peru na rijden van landingsbaan