Bij de berging van de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol die in 2014 zonk, zijn toch geen menselijke resten gevonden van slachtoffers. Resten die dinsdagochtend werden gevonden, blijken van dieren afkomstig te zijn. 

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Oceanen en Visserij meldde dinsdagochtend dat meerdere resten uit het scheepswrak waren gehaald. Na een DNA-test bleek dat het ging om dierenresten.  

Vorige week werd begonnen met de berging van het schip voor de zuidkust bij het eiland Jindo. Bergingswerkers slaagden er donderdag in om het wrak in z'n geheel boven het wateroppervlak uit te tillen, waarna het naar het vaste land werd gebracht. Bij de ramp kwamen ruim driehonderd mensen om. Negen slachtoffers werden nooit gevonden.

De berging van het schip liet bijna drie jaar op zich wachten, omdat het voor duikers te gevaarlijk was om bij het schip te komen. Het wrak lag op ongeveer 45 meter diepte op de zeebodem.

Scholieren

De veerboot vervoerde in april 2014 476 mensen. De ferry kapseisde en zonk binnen enkele minuten. Vermoedelijk was het schip te zwaar beladen. Onder de slachtoffers zijn voornamelijk leerlingen van een middelbare school.

In Zuid-Korea wordt dinsdag een speciale herdenkingsdienst gehouden voor de negen slachtoffers die nooit werden teruggevonden.

Passagiersschip dat drie jaar geleden zonk voor kust Zuid-Korea omhoog getakeld
Passagiersschip dat drie jaar geleden zonk voor kust Zuid-Korea omhoog getakeld