Bij een schietpartij in een nachtclub in de Amerikaanse stad Cincinnati is één dode gevallen en zijn zeker vijftien mensen gewond geraakt.

De melding van de schietpartij kwam net iets na 1.00 uur 's nachts (lokale tijd) binnen bij de politie. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er geen aanwijzingen zijn dat de schietpartij een "terroristisch motief" had. 

De politie maakte in eerste instantie melding van meerdere daders, maar politiechef Paul Neudigate stelde later dat er sprake is van één schutter. Het is nog niet bekend of er al aanhoudingen zijn verricht.

Gewonden

Volgens de lokale autoriteiten zijn er meerdere gewonden met levensbedreigende verwondingen. "We zitten midden in een vreselijke situatie", aldus de politie. Velen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Hulpdiensten ter plaatse na massale schietpartij nachtclub Cincinnati
Hulpdiensten ter plaatse na massale schietpartij nachtclub Cincinnati

Ooggetuigen

Tijdens de schietpartij waren enkele honderden mensen in de nachtclub aanwezig. De politie noemt de locatie een "chaotisch plaats delict". 

"Veel van hen (bezoekers, red.) zijn helaas gevlucht." Daarmee doelt de politie op ooggetuigen die weg zijn. Wel worden zoveel mogelijk mensen alsnog ondervraagd door agenten.