Op Curaçao is vrijdagmiddag (lokale tijd) een nieuwe regering beëdigd onder leiding van minister-president Gilmar Pisas. 

Hij blijft maar tijdelijk premier. Zodra het kan, maakt Pisas plaats voor Charles Cooper, die nog niet door de screening is gekomen.

De regering wordt gesteund door vier partijen in het parlement en twee onafhankelijke parlementariërs en heeft twaalf van de in totaal 21 zetels. De grootste partij in de coalitie is MFK van oud minister-president Gerrit Schotte. Die kan zelf niet tot minister worden benoemd vanwege een eerdere veroordeling voor fraude en ambtelijke corruptie. Pisas is partijgenoot van Schotte.

Op 23 december vorig jaar trad de regering-Koeiman aan, die al op 12 februari de meerderheid in het parlement verloor. Daarop werden weer verkiezingen uitgeschreven. Die vinden op 28 april plaats. De nieuwe coalitie wil overigens alles in het werk stellen om de verkiezingen uit te stellen. Pisas gaf aan snel met een beslissing te komen.

Pisas, die tevens minister van Justitie is, zei direct na de beëdiging tegen media dat het kabinet snel met maatregelen komt tegen de criminaliteit.