Vliegtuig met 44 inzittenden neergestort in Zuid-Sudan

Een passagiersvliegtuig met 44 inzittenden is maandag neergestort bij Wau Airport in Zuid-Sudan. Alle inzittenden overleefden de crash. Het slechte weer zou een rol hebben gespeeld bij het ongeluk.

Volgens de lokale autoriteiten zijn ten minste vier gewonden gevallen, onder wie een bemanningslid. Zij zijn naar een ziekenhuis in Wau gebracht.

Eerder stelde de gouverneur van de gelijknamige provincie, Andrew Mayar Achuor, ten onrechte dat er doden waren gevallen. Airlive meldde eerder al dat iedereen het vliegongeluk zou hebben overleefd.

Het vliegtuig is van South Supreme Airlines, een kleine Sudanese vliegtuigmaatschappij die sinds 2013 bestaat. Het steeg op uit de hoofdstad Juba, 600 kilometer van het ongeluk vandaan.

Brandweerwagen

Volgens een medewerker van de luchtvaartmaatschappij was er sprake van een veilige landing, maar miste het toestel door het slechte weer de landingsbaan. Het vliegtuig kwam vervolgens in botsing met een brandweerwagen en vloog in brand.

Het is het tweede vliegongeluk in Zuid-Sudan in anderhalf jaar tijd. Tientallen mensen kwamen in 2015 om het leven toen een Russisch vrachttoestel neerstortte kort nadat het was opgestegen in Juba.

Door gebrek aan infrastructuur en oorlog is verkeer over land uiterst moeilijk in Zuid-Sudan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie