Man opgepakt bij Witte Huis na bomdreigement

Een automobilist die beweerde een bom in zijn wagen te hebben, is zaterdagavond laat (lokale tijd) opgepakt bij het Witte Huis.

De man stopte bij een controlepost buiten het complex in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Vanwege zijn mededeling werd groot alarm geslagen. Meerdere straten in de omgeving werden afgesloten en de man is aangehouden. President Trump was niet thuis, maar in zijn huis in Florida.

De geheime dienst bevestigde dat een bestuurder van een verdacht voertuig is gearresteerd. De dienst heeft laten weten geen mededelingen over de zaak te doen tot het onderzoek is afgerond.

Incidenten

Een week eerder wist een andere man de beveiliging van het Witte Huis te omzeilen. De verdachte had een rugzak bij zich en werd bij een van de ingangen van de presidentiële residentie aangehouden. Trump was toen wel aanwezig in het gebouw.

In 2014 wist een man met een mes de ambtswoning van president Obama binnen te dringen. Het ging om een oud-militair die was onderscheiden voor zijn werk in Irak. Na dat incident stapte de toenmalig chef van de geheime dienst op.

Lees meer over:
Tip de redactie