Antwerpen bereikt akkoord over ringweg

Na jarenlang onderhandelen lijkt er schot te komen in de plannen voor betere verkeersdoorstroming rondom Antwerpen. Rondom de Vlaamse stad staan dagelijks honderden automobilisten in de file, waaronder ook veel Nederlanders. Zeker in de vakantieperiodes bedraagt de vertraging soms enkele uren.

De Vlaamse regering, het bestuur van Antwerpen en actiegroepen hebben woensdag een volgens de partijen historisch akkoord over de rondweg gesloten.

Afgesproken is dat de verkeersstroom wordt gehalveerd, onder meer door fiets en openbaar vervoer te stimuleren. Het plan voorziet aan de noordkant van de Scheldestad onder meer in een nieuwe tunnel. Ook komen er extra verbindingswegen. Een deel van de ringweg wordt overkapt.

De eerste werkzaamheden staan voor dit najaar gepland. De Vlaamse regering heeft 1,25 miljard euro extra toegezegd voor de Oosterweelverbinding aan de oostkant. De financiering van het miljardenproject is echter nog niet volledig rond. 

Referendum

Een eerder aangekondigd referendum over de ringweg gaat vooralsnog niet door en ook andere juridische procedures worden gestaakt.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie