Duitse politie voert grote actie uit tegen salafisten in stad Hildesheim

De Duitse politie heeft dinsdag een grote actie uitgevoerd tegen salafisten in de stad Hildesheim. Er werd onder andere een moskee doorzocht die door de autoriteiten wordt gezien als een belangrijke ontmoetingsplaats voor radicale salafisten.

De politie doorzocht ook woningen van acht personen. In totaal waren 370 politiemensen en andere functionarissen bij de actie betrokken. Hildesheim wordt door de Duitse autoriteiten al langer gezien als een belangrijke plaats waar radicale salafisten samenkomen en plannen maken. 

In november van vorig jaar werd de haatpredikende imam Abu Walaa nog in de buurt van de stad gearresteerd. Hij zit nog steeds vast op de verdenking van het ondersteunen van een terroristische organisatie.

De imam wordt door veiligheidsdiensten gezien als de belangrijkste man van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Duitsland.

Verdenking

De moskee die dinsdag werd doorzocht was vorig jaar ook al twee keer het doelwit van een doorzoeking. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het onderzoek destijds de verdenking bevestigd dat het gebedshuis werd gebruikt om de radicalisering van moslims te versterken. 

Verbod

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nedersaksen vaardigde dinsdagochtend ook een verbod uit tegen de salafistische vereniging DIK in Hildesheim.

De dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december, Anis Amri, verkeerde ook in de salafistische kringen in de Duitse stad.

Lees meer over:
Tip de redactie