De noordoostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor een zeer zware sneeuwstorm. Amerikaanse weerdiensten hebben gewaarschuwd dat het de zwaarste winterstorm in zeker tientallen jaren wordt.

Grote steden als New York, Boston en Philadelphia maken zich op voor zware sneeuwval en hevige windvlagen, aldus Amerikaanse media.

De sneeuwval gaat er vermoedelijk voor zorgen dat grote wegen moeilijk begaanbaar worden. Het zwaartepunt van de storm wordt dinsdag verwacht, als zware windstoten de uitval van elektriciteitsvoorzieningen in grote stedelijke gebieden kan gaan veroorzaken.

Ook waarschuwen autoriteiten voor omvallende bomen langs wegen.

Stormwaarschuwing

De National Weather Service heeft een stormwaarschuwing afgegeven voor New York en delen van de staten New Jersey en Connecticut. Een mildere waarschuwing is afgegeven voor de hele oostkust van de VS.

Volgens meteorologen zou het een van de tien zwaarste sneeuwstormen aan de oostkust van de afgelopen eeuw kunnen worden. Weerplaza verwacht dat zeker 50 centimeter sneeuw gaat vallen in New York.

President Trump zei maandag in een eerste reactie dat de Amerikaanse overheidsdiensten klaar zijn voor de stevige storm.