'Zoektocht naar derde slachtoffer Franse Alpen vrijdag verder'

De zoektocht naar de derde Nederlander die dinsdag met twee andere Nederlanders in Valfréjus in de Franse Alpen onder een lawine kwam, gaat vrijdag verder.

Dat meldt RTL Nieuws donderdagmiddag.

Er zullen minder reddingswerkers de berg op gaan. RTL Nieuws spreekt van een ploeg van 25 personen in plaats van zestig. Er zal met name langs de randen van de lawine worden gezocht. 

Mocht de vermiste man niet worden gevonden, dan zullen zoekteams regelmatig teruggaan. Het wachten is dan op het smelten van de sneeuw. 

Bijstaan

Naasten van de drie studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn woensdag naar het gebied afgereisd. In het wintersportoord zijn ook enkele reisgenoten van de studievereniging Navigators achtergebleven. De groep vertrok zondag voor een wintersportvakantie, die tot vrijdag zou duren.

Medewerkers van de Nederlandse ambassade in Frankrijk zijn donderdagmiddag gearriveerd in Valfréjus om hen bij te staan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken assisteert vanuit Den Haag.

De christelijke vereniging Navigators heeft afdelingen in tal van plaatsen. Overal worden gebedsavonden gehouden om de Nijmeegse 'broeders en zusters' kracht toe te wensen. Ook verschillende protestantse kerken staan zondag stil bij het drama.

Lees meer over:
Tip de redactie