Reddingswerkers in de Franse Alpen hervatten donderdag de zoektocht naar de nog vermiste Nederlandse student die dinsdagmiddag met twee andere Nederlanders werd bedolven onder een lawine bij Valfréjus. 

Dat liet de Franse politie woensdag weten. Twee slachtoffers zijn inmiddels gevonden.

De zoekactie moet vóór het middaguur iets opleveren, meldt Omroep Gelederland op basis van lokale autoriteiten. Daarna wordt het warmer en is er kans op nieuwe lawines. Eerst zal een helikopter een verkenningsvlucht uitvoeren, daarna gaan vijftig agenten de berg op om te zoeken. Door de zoekactie van dinsdag is ongeveer duidelijk waar de laatste vermiste Nederlander zich bevindt.

Momenteel zoeken ongeveer zestig man met speurhonden in de sneeuw naar de snowboarder.

Dinsdagavond om 19.00 uur kreeg de politie de melding over de drie vermiste wintersporters. Door het slechte weer kon de eerste helikopter pas om 21.00 uur beginnen met zoeken.

Vanuit de lucht zijn toen sporen ontdekt en werd het levenloze lichaam van de 22-jarige student gevonden. Niet ver van die plek werd woensdagmiddag een tweede stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam moet nog officieel worden geïdentificeerd.

Reddingsdiensten zoeken laatste vermiste Nederlander in Franse Alpen
Video
Reddingsdiensten zoeken laatste vermiste Nederlander in Franse Alpen

Nijmegen

De drie snowboarders van 22, 21 en 25 jaar maakten deel uit van een groep Nijmeegse studenten die sinds zondag bij Valfréjus op wintersport waren. Het drietal was buiten de officiële piste aan het snowboarden toen ze dinsdag werden bedolven onder de sneeuw.

De rest van de groep is woensdagmiddag naar huis vertrokken. Ze zijn donderdagochtend in Nijmegen gearriveerd. De deelnemers zijn opgevangen in de aula van de Radboud Universiteit. Daar wachtten hun familieleden en vrienden hen op.