Hulpdiensten hebben woensdag in de Franse Alpen het lichaam gevonden van een van de twee nog vermiste Nederlandse snowboarders die dinsdagmiddag werden bedolven onder een lawine.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen NU.nl. De vermiste snowboarder werd gevonden in de buurt van de plek waar eerder het levenloze lichaam werd gevonden van een andere 22-jarige Nederlander.

Hulpdiensten zijn bezig het lichaam uit te graven. Er heeft nog geen identificatie plaatsgevonden.

Twee Nederlanders zijn tot nu toe om het leven gekomen door de lawine, een derde Nederlander wordt nog vermist. De zoektocht naar de derde persoon is inmiddels gestaakt, meldt de Gelderlander. Donderdagochtend zal deze naar alle waarschijnlijkheid weer worden voortgezet.

De lawine vond plaats in het departement Savoie, op de grens met Italië. De bergpas staat bekend als gevaarlijk. 

Reddingsdiensten zoeken laatste vermiste Nederlander in Franse Alpen
Video
Reddingsdiensten zoeken laatste vermiste Nederlander in Franse Alpen

Verdwaald

De snowboarders zouden het officiële skigebied dinsdagmiddag hebben verlaten en stuurden omstreeks 16.00 uur een sms naar een andere Nederlander die deel uitmaakte van het reisgezelschap met de boodschap dat het drietal zou zijn verdwaald. 

De Nederlander las het bericht echter pas een uur later en waarschuwde omstreeks 19.00 uur de gids. Het gezelschap reisde met de Nederlandse touroperator Husk. Het is niet bekend waarom de snowboarders geen contact opnamen met het internationale alarmnummer 112.

De wintersporters zijn lid van de Nijmeegse Studentenvereniging Navigators. De groep was sinds zondag op wintersport bij Valfréjus en zou vrijdag terugkeren. In de Studentenkerk op de campus van de Radboud Universiteit is een herdenkingsplek ingericht.

Studentenvereniging: 'We zoeken troost bij elkaar na ongeval in Alpen'
Video
Studentenvereniging: 'We zoeken troost bij elkaar na ongeval in Alpen'