In het skigebied Tignes, gelegen in de Franse Alpen bij de grens met Italië, zijn dinsdag meerdere personen bedolven door een lawine. Volgens autoriteiten zijn er geen slachtoffers gevallen. 

De eerste meldingen over de lawine kwamen even na 10.00 uur binnen, waarna de hulpdiensten massaal uitgerukt zijn. De personen die onder de lawine terechtkwamen waren aan het skieën op de blauwe piste. Even na 12.00 uur werd bevestigd dat hen niks was overkomen. 

Franse media meldden dat de hulpverlening in eerste instantie werd bemoeilijkt door slecht zicht; inzet van helikopters was daardoor lastig. Hulpverleners trokken daarom te voet naar het gebied. 

In de afgelopen 24 uur was er meer dan een meter sneeuw gevallen in het gebied. De kans op lawines is daarnaast erg groot in grote delen van de Alpen, omdat de temperatuur in het gebied in de afgelopen dagen ineens plotseling was gestegen. 

Eerdere lawine

Tignes is populair als skigebied en trekt jaarlijks vele wintersporters. In februari van dit jaar werd het gebied ook al getroffen door een lawine. Ook toen kwamen meerdere personen onder een grote hoeveelheid sneeuw terecht. Vier personen kwamen om het leven. 

De vier slachtoffers waren destijds Franse snowboarders die onder begeleiding van een leraar buiten de piste waren toen de grote sneeuwmassa op hen neerkwam.

Vier doden bij lawine in Franse Alpen
Vier doden bij lawine in Franse Alpen