Een negentienjarige man wordt er in Duitsland van verdacht maandagavond een tien jaar jonger kind te hebben vermoord en de moord via een anoniem internetnetwerk te hebben geopenbaard. Dit heeft een politiewoordvoerder dinsdag in Bochum bekendgemaakt.

De politie in Noord-Rijnland-Westfalen is door een gebruiker van het 'darknet' gealarmeerd, nadat die niet nader omschreven opnames had gezien.

De kindermoord is maandagavond in de kelder van een rijtjeshuis gepleegd in de gemeente Herne, ten noordwesten van Dortmund. Daar trof de politie vermoedelijk twee uur nadat de moord was gepleegd, het lijk van het doodgestoken kind aan. De vermoedelijke dader is een buurjongen. Hij is voortvluchtig en de politie heeft zijn foto verspreid.

De verdachte kindermoordenaar zou op internet ook chattend over zelfmoord hebben gesproken. De persoon die de politie over de moord inlichtte, zou volgens regionale media de persoon zijn waarmee de dader eerder over zelfmoord en 'een daad die hem beroemd zou maken' chatte.

De verdachte zou een zeer teruggetrokken bestaan hebben geleid. Hij is volgens buurtbewoners wel eerder met het jonge slachtoffer samen gezien.