De campagnewoordvoerder van Franse presidentskandidaat François Fillon, Thierry Solère, stapt op nadat Fillon verzeild is geraakt in een schandaal waarbij zijn vrouw betrokken is.

Dat meldt Solère vrijdag op Twitter. "Ik heb besloten mijn werkzaamheden voor Fillon te beëindigen", aldus Solère. Het is niet helemaal duidelijk of de controverses de reden zijn voor Solères vertrek. 

Solère was een belangrijke pion in het team van Fillon. Hij organiseerde ook de campagne van Fillon voor de voorverkiezingen bij Les Républicains.

Het is een nieuwe tegenslag voor de centrum-rechtse presidentskandidaat van Les Républicains, die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw te hebben betaald voor werk dat ze niet heeft uitgevoerd. Begin deze maand stapte de voormalig Franse minister van landbouw, Bruno Le Maire, al uit het campagneteam van Fillon. Hij reageerde daarmee op het besluit van Fillon om door te gaan ondanks alle controverses.

Donderdag zijn er huiszoekingen gedaan bij Fillon in diens woning in Parijs. De doorzoeking van het pand vond plaats op bevel van de rechter-commissaris die de beschuldigingen tegen Fillon en zijn vrouw onderzoekt.

Campagneleider

Later op vrijdag maakte ook de campagneleider van Fillon, Patrick Stefanini, bekend te vertrekken bij zijn campagne. Stefanini geeft als reden voor zijn ontslag dat Fillon zijn advies om te stoppen na de controverse heeft genegeerd.

Bovendien denkt hij dat Fillon al in de eerste verkiezingsronde kan worden uitgeschakeld.

Waar wordt de Franse presidentskandidaat Fillon van beschuldigd?
Waar wordt de Franse presidentskandidaat Fillon van beschuldigd?