De Amerikaanse vicepresident Mike Pence gebruikte zijn persoonlijke e-mailadres als gouverneur van de staat Indiana om belangrijke veiligheidskwesties te bespreken. Zijn account werd vorige zomer gehackt, meldt The Indianapolis Star.

Volgens e-mails die in bezit zijn van de krant communiceerde Pence via zijn persoonlijke AOL-adres met hoge functionarissen en adviseurs. De onderwerpen die hij besprak liepen uiteen van de veiligheid van zijn gouverneurswoning tot hoe de staat moest omgaan met internationale veiligheidskwesties.

De hacker van het e-mailaccount van Pence stuurde een e-mail naar al zijn contacten met het bericht dat hij en zijn vrouw op de Filipijnen vastzaten en geld nodig hadden. Het was vermoedelijk geen gerichte hack op Pence, maar een willekeurige aanval.

Clinton

Pence leverde vorig jaar nog veel kritiek op de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton, die onder vuur kwam te liggen doordat ze als minister van Buitenlandse Zaken een privéserver gebruikte om haar e-mail te behandelen.

Een woordvoerder van Pence wijst de beschuldigingen van de hack van de hand en zegt dat de vicepresident in zijn tijd als gouverneur zich altijd aan de wet heeft gehouden.