De Franse politie heeft donderdagochtend in Parijs huiszoeking gedaan bij François Fillon, de presidentskandidaat van Les Républicains. 

De doorzoeking van het pand vond plaats op bevel van de rechter-commissaris die de beschuldigingen tegen Fillon en zijn vrouw onderzoekt, meldt persbureau AFP op basis van bronnen bij het bureau voor corruptiebestrijding.

De politiemensen namen meerdere documenten uit de woning mee. Het Openbaar Ministerie (OM) dat in Frankrijk is belast met financiële zaken weigerde elk commentaar op de publicaties over de huiszoeking. Het onderzoek is geheim, aldus het OM.

'Politieke moord'

Fillon wordt ervan verdacht onder anderen zijn vrouw Penelope gedurende enkele jaren als parlementair medewerkster in dienst te hebben gehad terwijl ze niets uitvoerde maar wel goed werd betaald. Het satirische blad Le Canard enchaîné kwam als eerste met een aantijging hierover.

Fillon keerde zich woensdag op een persconferentie woedend tegen de gang van zaken en sprak met het oog op de naderende presidentsverkiezingen van ''een politieke moord".

Waar wordt de Franse presidentskandidaat Fillon van beschuldigd?
Waar wordt de Franse presidentskandidaat Fillon van beschuldigd?