Donald Trump heeft zaterdag via Twitter laten weten dat hij dit jaar niet aanwezig zal zijn bij het jaarlijkse Correspondents' Dinner in het Witte Huis.

"Ik zal niet aanwezig zijn bij het Correspondents's Associaton Dinner in het Witte Huis dit jaar. Ik wens iedereen het beste en heb een geweldige avond!", twittert de Amerikaanse president.

Bij het jaarlijkse Correspondents' Dinner dineren media en poltici met elkaar. De president krijgt tijdens de avond de taak om een komische toespraak te houden.

Een reden voor zijn afwezigheid heeft Trump niet gegeven. De organisatie van het Correspondents' Dinner heeft laten weten dat het evenement ondanks Trumps afwezigheid gewoon doorgaat. "Het diner is en blijft een viering van het Eerste Amendement en speelt een belangrijke rol in een gezonde republiek", aldus organisator Jeff Mason. Het galadiner staat op 29 april gepland.

Media

Trump liet vaker weten weinig op te hebben met de media. Zo noemde hij CNN al eens 'fake news' en bestempelde hij veel journalisten als "volksvijanden", omdat ze volgens de president geen bronnen hebben en nieuwsverhalen verzinnen.

De regering van Trump weigerde vrijdag de Amerikaanse media The New York TimesThe Los Angeles Times en Politico bij een besloten persconferentie in het Witte Huis. Ook de Britse media BBC en The Guardian mochten er niet bij zijn.

'Rechtse' nieuwsbronnen Breitbart NewsThe Washington Times en One America News Network mochten wel naar binnen.

Obama

Oud-president Barack Obama nam Trump tijdens het vorige Correspondents' Dinner nog op de hak. Ook toen was Trump, destijds nog in de race voor het presidentschap, niet aanwezig bij het evenement.

Dat Trump ervoor koos om te thuis te blijven, ontging Obama niet. "Is hij thuis om een Trump-steak te eten, terwijl hij beledigende teksten richting Angela Merkel schrijft?", vroeg Obama zich af.

Trump kreeg ook de nodige complimenten van Obama. "Hij kent best veel buitenlandse leiders, waaronder Miss Zweden, Miss Argentinië en Miss Azerbeidzjan!"

Obama drijft de spot met Trump tijdens Correspondents Dinner
Obama drijft de spot met Trump tijdens Correspondents Dinner