De Maleisische overheid heeft zondag bekendgemaakt dat op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur geen sporen zijn aangetroffen van het zenuwgas VX, waarmee Kim Jong-nam werd vermoord.

Mannen in beschermende groene pakken hebben zaterdag terminal 2 van Kuala Lumpur International Airport onderzocht op de aanwezigheid van giftige chemische en biologische stoffen en radioactieve straling. Het hoofd van het onderzoek verklaarde zondag dat de luchthaven "een veilige zone" is.

Het onderzoek volgde op de bekendmaking dat de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is uitgevoerd met een sterk zenuwgas, genaamd VX.

De luchthaven bleef gewoon open tijdens de onderzoeken.

Moord op Kim Jong-nam vastgelegd op deze camerabeelden
60
Moord op Kim Jong-nam vastgelegd op deze camerabeelden

Grap

De Maleisische minister van Volksgezondheid, Subramaniam Sathasivam, zei dat na onderzoek onomstotelijk vaststaat dat Kim om het leven kwam door verlamming die optrad nadat hij werd blootgesteld aan het zenuwgas.

Kim Jong-nam overleed enkele uren nadat hij was aangevallen op het vliegveld van Kuala Lumpur. Hij wachtte daar op een vlucht naar Macau.

Een van de twee vrouwen die na de moord zijn aangehouden, een 25-jarige Indonesische, heeft gezegd dat ze iets meer dan 90 dollar (ruim 85 euro) kreeg om mee te doen met de aanval op de halfbroer, op het vliegveld van Kuala Lumpur. Zowel zij als de Vietnamese vrouw zeggen te hebben gedacht dat het om een grap ging.