De rechtse auteur en journalist Milo Yiannopoulos heeft ontslag genomen bij Breitbart News na het verschijnen van video-opnames waarin hij seks met 13-jarige jongens leek te verdedigen.

Yiannopoulos laat op een persconferentie dinsdagavond weten zijn "woordkeuze" te betreuren. Ook zei hij dat de video was "bewerkt" en dat hij niet meer wist dat hij dit ooit had gezegd. "De video is meer dan een jaar oud."

In de video zegt hij dat het geen pedofilie is als iemand zich aangetrokken voelt tot een 13-jarige die "seksueel volwassen" is.

"Ik wil graag duidelijk maken dat ik absoluut walg van volwassenen die kinderen seksueel misbruiken", aldus Yiannopoulos die gelijk bekendmaakte zelf slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik. Met de opmerking over de 13-jarige zou dan hij ook naar zichzelf hebben verwezen.

Excuus

"Nog nooit eerder heb ik mijn excuses aangeboden en ik ben niet van plan om het ooit nog een keer te doen", zei de journalist tegen de aanwezigen bij zijn persconferentie. "Om een slachtoffer te zijn van misbruik en tevens weggezet te worden als iemand die dat goedpraat is absurd."

Die reactie was "onvoldoende" voor de Conservative Political Action Conference in het Amerikaanse Maryland waar Yiannopoulos als gastspreker aanwezig zou zijn. Na de eerdere opmerkingen werd hij weggehaald van de sprekerslijst. Ook boekenuitgever Simon & Schuster liet weten niet meer het vierde boek van de journalist te zullen uitgeven.