Een groep van ongeveer vierhonderd migranten is er vrijdag in geslaagd om vanuit Marokko de Spaanse exclave Ceuta aan de Middellandse Zee te bereiken door een zes meter hoog hek te bestormen.

Volgens hulpdiensten is een onbekend aantal migranten gewond geraakt, meldt BFMTV. Ook een aantal agenten raakte gewond. 

De laatste keer dat de omheining massaal werd bestormd was tijdens nieuwjaarsnacht. Toen gingen ruim duizend mensen op de omheining af, maar die poging slaagde niet.

Meer dan zeshonderd migranten deden vrijdag een poging, meldt de politie. Ze zouden onder meer scharen en knuppels hebben meegenomen, meldt BBC. Hoewel dus ongeveer vierhonderd mensen Ceuta wel bereikten, werden de anderen door Marokkaanse politieagenten terug naar Marokko gedreven.

Juichen

In Ceuta waren volgens BFMTV vrijdag immigranten op straat te zien die aan het juichen waren omdat ze de stad bereikt hadden. Ze zijn naar een opvangcentrum voor migranten gebracht.

Sinds 2000 staat een dubbele omheining van 8 kilometer lang om de exlave heen. De grens tussen Marokko en Ceuta is een van de twee directe landgrenzen tussen Afrika en de EU.