Een halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is omgekomen in Maleisië. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap werd Kim Jong-nam omgebracht door twee vrouwelijke agenten op een luchthaven in Maleisië. Het persbureau beroept zich op Maleisische media.

De agenten zouden vergiftigde naalden hebben gebruikt. Ze sloegen na de moord op de vlucht in een taxi. Volgens Yonhap denkt de Maleisische politie dat Noord-Korea achter de moord zit. Volgens een Zuid-Koreaanse tv-zender ging het om twee gevluchte vrouwelijke Noord-Koreaanse agenten.

De Verenigde Staten wijzen volgens bronnen in Washington D.C. ook met een beschuldigende vinger naar Noord-Korea, maar hebben daar nog geen bewijzen voor gepresenteerd.

De dode had een paspoort dat op naam stond van Kim Chol, aldus de politie. Van Kim Jong-nam is bekend dat hij vaker op paspoorten met een andere naam reisde.

De Maleisische politie bevestigt de dood van Kim, maar verklaart dat de doodsoorzaak nog niet was vastgesteld. Eerder meldde de politie dat een Noord-Koreaan overleden was op weg van een vliegveld in Kuala Lumpur naar het ziekenhuis.

De 46-jarige Kim Jong-nam was de oudste zoon van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il. Hij werd geboren uit een buitenechtelijke relatie van zijn vader met de Zuid-Koreaanse actrice Sung Hae-rim. Die overleed in Moskou. Kim woonde buiten Noord-Korea en had geen officiële titel.