De buitenlandminister van de Europese Unie, Federica Mogherini, waarschuwde de regering van de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag voor "inmenging" in de Europese politiek.

Mogherini verwees daarmee waarschijnlijk naar Trumps steun voor de Brexit.

"Wij bemoeien ons niet met de Amerikaanse politiek. Europeanen verwachten dat Amerika zich niet met de Europese politiek bemoeit," zei ze aan het einde van haar eerste bezoek aan Washington D.C. sinds het aantreden van Trump, meldt AFP.

Volgens de buitenlandminister verkeert de Europese Unie "in een betere toestand dan enkele maanden geleden". "Het Verenigd Koninkrijk blijft nog ten minste twee jaar een lidstaat van de Europese Unie. In die periode kan het geen handelsovereenkomsten sluiten met een derde partij."

Iran

Hoewel president Trump sommige van zijn kritieken ten aanzien van de NAVO heeft afgezwakt na zijn inauguratie, lijkt Trump weinig enthousiasme te kunnen opbrengen voor de EU.

De hoofdreden van Mogherinis bezoek aan het Witte Huis was het nucleaire akkoord dat in 2015 werd gesloten tussen onder andere Iran, de VS en de EU. Naar eigen zeggen werd ze er door de regering-Trump van verzekerd dat de VS het akkoord volledig zal naleven.