Franse rechercheurs zijn zondag begonnen met het verhoren van de man die vrijdag buiten het Louvre in Parijs werd neergeschoten, nadat hij twee militairen aanviel. Hij weigert vooralsnog zijn mond open te doen.

Onderzoekers besloten zondag de verdachte aan zijn ziekenhuisbed te ondervragen, maar een bron dichtbij het onderzoek zei tegen persbureau AFP dat hij "tot op heden weigert met de onderzoekers te praten".

Volgens de bron zal er later op zondag een tweede poging worden gedaan. 

De Franse president François Hollande zei vrijdag niet te twijfelen aan het feit "dat dit een aanval van terroristische aard was".

Kapmessen

De man werd vrijdag neergeschoten, nadat hij twee soldaten aanviel met twee kapmessen. Hij raakte daarbij ernstig gewond aan zijn maag. Een van de militairen liep lichte verwondingen op. 

Op basis van informatie op de telefoon van de verdachte en de Franse visumdienst is de verdachte de 29-jarige Egyptenaar Abdallah el-Hamahmy, die in de Verenigde Arabische Emiraten woont. Hij zou Frankrijk eind januari met een geldig visum zijn binnengekomen.

Het museum ging na het incident dicht en opende zijn deuren zaterdag weer. Volgens de politie had de aanvaller een rugzak bij zich met verfspuitbussen, maar had hij geen explosieven bij zich.

Soldaten gaan op alarm af bij Louvre-museum vanwege terreurverdachte
Soldaten gaan op alarm af bij Louvre-museum vanwege terreurverdachte