De Amerikaanse Justitie heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van een federale rechter om het inreisverbod tijdelijk op te schorten.

Een rechter in de staat Washington bepaalde vrijdag dat het inreisverbod dat Trump oplegde aan inwoners van zeven islamitische landen in strijd is met de wet. Per direct werden inwoners uit deze landen met een geldig visum weer toegelaten.

De rechterlijke uitspraak in Seattle heeft een schorsende werking. Dat betekent dat het inreisverbod niet meer geldt en pas weer kan worden ingevoerd als de regering Trump van de rechter gelijk krijgt. Het is niet duidelijk wanneer het beroep zal plaatsvinden.

Trump reageerde zaterdag fel op de beslissing van de rechter. Zo liet hij via Twitter weten de "mening van deze 'zogenaamde' rechter 'belachelijk'" te vinden. "Als een land niet meer kan zeggen wie wel en niet binnen mag komen of uit mag gaan - vooral uit veiligheidsoverwegingen - dan zorgt dat voor grote problemen", aldus Trump.

Veiligheid

Trump houdt vol dat het inreisverbod nodig is om de veiligheid van Amerika te waarborgen. Tegenstanders noemen de maatregel discriminerend en willekeurig.

Nadat Justitie bekendmaakte in beroep te gaan zei Trump erin te geloven dat het beroep wordt gewonnen. "Voor de veiligheid van ons land."

Amerikaanse rechter zet inreisverbod Trump tijdelijk stop
Amerikaanse rechter zet inreisverbod Trump tijdelijk stop