De diplomatieke ruzie tussen Mexico en Israël naar aanleiding van een twitterbericht over de geplande muur tussen Mexico en VS door de Israëlische premier Netanyahu is bijgelegd. De Israëlische president Rivlin belde zijn Mexicaans ambtsgenoot dinsdag op om zijn excuses te maken. 

In de bewuste tweet noemde Netanyahu het plan voor een muur tussen de VS en Mexico van de Amerikaanse president Trump afgelopen zaterdag een "geweldig idee". Mexico riep de Israëlische ambassadeur op het matje.

'Misverstand'

Rivlin legde de Mexicaanse president Enrique Peňa Nieto dinsdag telefonisch uit dat sprake was van een misverstand en bood zijn excuses aan voor het krenken van de Mexicaanse gevoelens, schrijft Haaretz 

"De veiligheidssituatie in Israël en onze regio bracht ons ertoe het belangrijke besluit te nemen een barrière te bouwen aan onze grenzen", zei Rivlin in een verklaring. "We hebben niet de bedoeling vergelijkingen te trekken tussen de veiligheidssituatie van Israël en de resulterende beperkingen en de situatie van onze vrienden elders in de wereld."

Peňa Nieto bedankte Rivlin voor zijn telefoontje. "Ik wil benadrukken dat Mexico altijd nauwe banden met Israël heeft gehad, en we willen dat voortzetten."