Meer dan een miljoen mensen hebben een petitie getekend tegen een bezoek van de Amerikaanse president Trump aan het Verenigd Koninkrijk.

De petitie werd in de afgelopen dagen vaker getekend nadat Trump het inreisverbod van de Verenigde Staten aanscherpte, met als gevolg dat een aantal personen ondanks geldige documenten, het land niet meer in mag.

Een federale rechter in de staat New York heeft echter geoordeeld dat personen die in de VS zijn geland en een geldig visum hebben, moeten worden toegelaten.

Het bezoek van Trump aan het Verenigd Koninkrijk waar de petitie zich op richt, werd aangekondigd na het bezoek van de Britse premier May aan de VS eind januari.

Ontmoeting

Ook vanuit de Britse politiek komen negatieve geluiden op het bezoek van Trump aan het VK dat May heeft aangekondigd. Er is overigens nog geen datum voor het staatsbezoek van Trump, waarbij hij waarschijnlijk ook een ontmoeting heeft met de Britse koningin Elizabeth.

Gevraagd om een reactie op de petitie liet May weten dat de landen een sterke en hechte relatie hebben en moeten blijven samenwerken.

Dinsdag worden de ontwikkelingen in de Verenigde Staten onder het bewind van Trump besproken in het Britse parlement.