Een groep advocaten gespecialiseerd in ethische zaken gaat de nieuwe president van de Verenigde Staten aanklagen. De aanklacht is gebaseerd op het feit dat het bedrijf van Donald Trump zaken doet met buitenlandse mogendheden.

Volgens de advocaten is het in strijd met de Amerikaanse grondwet als het bedrijf van de president betalingen ontvangt van andere overheden. Onder de advocaten zijn ook voormalig juridische medewerkers van het Witte Huis.

De groep aanklagers wil via de rechtszaak afdwingen dat betalingen van buitenlandse overheden aan het bedrijf van Trump verboden worden. Volgens de advocaten is het niet mogelijk om met zekerheid vast te stellen dat de zakelijke belangen voor Trump niet meespelen bij het onderhandelen over bijvoorbeeld handelsverdragen.

De aanklagers noemen landen als China, India en de Filipijnen. Volgens Eric Trump, de zoon van Donald Trump, heeft het bedrijf van de familie al meer dan de wettelijk noodzakelijke maatregelen getroffen om belangenverstrengeling te voorkomen.