Bij een ongeluk met een Turks vrachtvliegtuig in Kirgizië zijn zeker 37 mensen om het leven gekomen, meldt de Kirgizische regering maandag. Het vliegtuig stortte neer in de buurt van de luchthaven Manas.

Reddingswerkers hebben het lichaam van een van de piloten en van vijftien mensen inmiddels geborgen. De Boeing 747-400 kwam terecht op tenminste vijftien huizen, meldt het Kyrgizische ministerie van Volksgezondheid.

Vice-premier Muhammetkaly Abulgaziyev vertelt aan lokaal persagentschap Akipress dat vier mensen aan boord van het vliegtuig zijn overleden en de overige 33 overledenen inwoners zijn van het dorpje Dacha-Suu.

Het verongelukte toestel was eigendom van de Turkse cargomaatschappij ACT Airlines. Eerdere berichten dat het een vliegtuig van Turkish Airlines (TA) betreft klopten niet, zegt een woordvoerder van TA tegen NU.nl.

Minstens 37 doden bij vliegtuigcrash in Kirgizië
60
Minstens 37 doden bij vliegtuigcrash in Kirgizië

Tussenlanding

Het vliegtuig had een tussenlanding moeten maken bij Manas, vlakbij hoofdstad Bishkek. Het toestel was op weg van Hong Kong naar Istanbul. Volgens de lokale luchtverkeersleiding belemmerde slecht zicht door dichte mist de tussenlanding.  

Akipress meldt dat het gebied waar brokstukken liggen zo'n 355 bij 75 meter is.