Een nieuwe sporthal in Tsjechië is dit weekeinde bij de officiële opening ingestort. Het dak van de hal die 2 januari in gebruik werd genomen, bezweek onder een laag van dertig centimeter sneeuw.

Op het moment van de instorting was er een floorballwedstrijd aan de gang. De spelers renden voor hun leven om de zaal te verlaten toen het dak begon te kraken en in te zakken. De gouverneur had even daarvoor de sporthal in het plaatsje Ceska Trebova officieel geopend.

Ongeveer tachtig personen waren aanwezig in de sporthal toen het dak het begaf. Twee spelers liepen lichte verwondingen op toen zij ten val kwamen bij het wegrennen uit de hal. De wedstrijd werd gefilmd en op de video is goed te zien hoe het dak bezwijkt en de spelers zich in veiligheid brengen.

Gouverneur Martin Netolický is woedend en heeft een strafrechtelijk onderzoek gevraagd. "Deze nieuwe sporthal van twee miljoen euro moet bestand zijn tegen een laag sneeuw." In dit deel van Tsjechië zijn winterse omstandigheden heel gewoon en moeten gebouwen een flink laag sneeuw aankunnen.

Dak sportschool in Tsjechië stort plotseling in
Dak sportschool in Tsjechië stort plotseling in