Oud massagraf van de maffia ontdekt in grot Sicilië

In een grot van zo’n 40 meter diep in het Siciliaanse dorp Roccamena, vlakbij Corleone, zijn de menselijke resten gevonden van minstens tien volwassenen en twee kinderen in de leeftijd tussen 12 en 14 jaar.

Vermoedelijk zijn de lichamen daar gedumpt tussen de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw, melden Italiaanse media zaterdag.

Waarschijnlijk probeerde de opkomende maffiaclan uit Corleone zo bepaalde personen te laten verdwijnen. De autoriteiten proberen de identiteit van de slachtoffers te achterhalen.

Het massagraf werd in oktober 2016 ontdekt na een tip. Dat gebeurde na de dood van Bartolomeo Cascio, de belangrijkste leider van Roccamena en handlanger van Salvatore Riina.

Baas

Riina klom in de vroege jaren tachtig op tot hoogste baas van de Siciliaanse maffia Cosa Nostra. In 1993 werd hij opgepakt en daarna twee keer tot levenslang veroordeeld.

Handlanger Cascio overleed deze zomer in zijn woning in Roccamena, waar hij naar terugkeerde na zijn gevangenisstraf vanwege maffiapraktijken.

Lees meer over:
Tip de redactie