De 35 Russische diplomaten die door de Amerikaanse president Barack Obama zijn uitgewezen, als sanctie voor de vermeende inmenging van Russische hackers in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, hebben de Verenigde Staten zondag verlaten.

Russische media melden dat de diplomaten en hun families het land zondagmiddag (plaatselijke tijd) verlieten per vliegtuig vanuit Washington DC. De diplomaten hadden van Obama 72 uur gekregen om de VS te verlaten.

Hoewel de verwachting was dat de Russische president Vladimir Poetin op zijn beurt maatregelen zou treffen tegen Amerikaanse diplomaten, zei hij vrijdag zich niet te zullen "verlagen tot onverantwoorde diplomatie".

'Heel slim'

Die beslissing van Poetin werd door aankomend president Donald Trump omschreven als "heel slim". Zaterdag kondigde Trump aan details over de kwestie te zullen onthullen "die mensen nog niet weten".

"Ik weet veel over hacken", zei Trump tegen journalisten, "en hacken is heel moeilijk te bewijzen, dus iemand anders zou er achter kunnen zitten."