Uit medeleven met het lot van de verscheurde Syrische stad Aleppo gaan de lichtjes op de Eiffeltoren woensdagavond om 20.00 uur uit. Dit heeft de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, woensdag aangekondigd.

Parijs steunt zo de bewoners van Aleppo die onder ondraaglijke omstandigheden moeten leven, aldus Hidalgo, die oproept in actie te komen.

De stad in Syrië is na maanden van belegering zo goed al heroverd door het leger. Duizenden inwoners zitten vast in Aleppo.

Staking

In de toren in Parijs was er woensdag weinig actie. Het is de tweede achtereenvolgende dag van een staking van personeel van de attractie die jaarlijks zes miljoen mensen trekt. Het personeel verwijt de directie van de Exploitatiemaatschappij van de Eiffeltoren (SETE) gebrek aan duidelijkheid, gebrek aan sociale dialoog en het niet nakomen van gemaakte afspraken.

Onder de driehonderd werknemers is er angst voor ontslagen. De baas bij SETE, Anne Yannic, zei ruim vijftig klachten te hebben ontvangen die volgens haar ''onleesbaar en onbegrijpelijk'' waren.