De politie in Londen doet onderzoek naar 106 meldingen van seksueel misbruik bij voetbalclubs in Londen. De zaken hebben verband met 32 voetbalclubs in de Britse hoofdstad.

Het gaat daarbij om onder meer vier clubs die in de hoogste klasse van het betaalde voetbal uitkomen (Premier League) en twee in de tweede klasse (Championship), meldt de Scotland Yard dinsdag.

De Scotland Yard maakte donderdag al bekend dat er onderzoek wordt gedaan naar misbruik in het voetbal. Benadukt wordt dat het gaat om 'niet recente' gevallen.

"We nemen alle meldingen serieus en gespecialiseerde agenten zullen die behandelen", liet politiechef Ivan Balhatchet van de afdeling Seksueel misbruik, uitbuiting en kindermisbruik weten.

Engeland

In heel Engeland zijn zeker 98 clubs betrokken bij kindermisbruik. De politie doet onderzoek naar alle voetbalafdelingen, van de betaalde klassen tot de amateurs.

In november traden oud-voetballers, onder wie ex-profs, naar buiten met de mededeling dat zij jarenlang misbruikt waren door de trainer van de club Crewe Alexandra, Barry Bennell. Hij staat woensdag terecht voor een van de misbruikzaken.

Hulplijn

Een hulplijn die na bekendmaking van het schandaal werd ingesteld, werd overstelpt met telefoontjes over seksueel misbruik bij meerdere clubs. De Engelse voetbalbond FA schakelde direct de politie in voor onderzoek.

In Londen zou Queens Park Rangers betrokken zijn bij het schandaal. De club heeft erkent dat er een trainer was, Chris Gieler, die eerder was beschuldigd van seksueel misbruik. Hij overleed in 2004.

FIFA-voorzitter: 'Geen ergere dingen in het leven dan kindermisbruik'
FIFA-voorzitter: 'Geen ergere dingen in het leven dan kindermisbruik'