Zeker zestig mensen dood na instorten kerk in Nigeriaanse stad Uyo

Zeker zestig mensen zijn zaterdag om het leven gekomen toen een kerk instortte in de Nigeriaanse stad Uyo, in de zuidelijke deelstaat Akwa Ibom. Reddingswerkers vrezen dat er nog meer slachtoffers worden gevonden

In het gebouw hadden zich volgens Nigeriaanse media veel mensen verzameld omdat een geestelijke tot bisschop werd gewijd, meldt persbureau AP.

De Reigners Bible Church International was onlangs verbouwd. De bouwvakkers waren eigenlijk nog niet klaar met de klus, maar hadden zich gehaast vanwege de ceremonie die al lang gepland stond. Volgens ooggetuigen bezweek de stalen constructie waar het dak op rustte.

De overheid kondigde meteen een groot onderzoek naar de ramp aan.

Corruptie

In Nigeria storten regelmatig gebouwen in vanwege de wijdverspreide corruptie binnen de overheid en de aannemerswereld. Aannemers nemen het  niet zo nauw met de regels die gelden voor bouwen. Bovendien worden er vaak goedkope en slechte materialen gebruikt.

Bij de ceremonie waren diverse hoogwaardigheidsbekleders en overheidsambtenaren aanwezig, onder wie de gouverneur van de provincie. Zowel de gouverneur als de bisschop overleefden de ramp.

Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat een kerkgebouw in Nigeria instort tijdens een dienst. Zo kwamen in 2014 nog tientallen mensen om het leven toen een kerk instortte in de stad Lagos.

Lees meer over:
Tip de redactie