Zes agenten gedood door autobom in Caïro

Zes politieagenten zijn vrijdag gedood door een exploderende autobom bij een checkpoint in Caïro. Drie andere agenten raakten gewond.

Dat meldt het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken. De politiemannen zaten in hun auto’s toen het explosief afging.

Ook vier burgers raakten lichtgewond. Volgens ooggetuigen was er sprake van een bloedbad. 

Een recent opgedoken extremistische groepering in Egypte heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag. De groep die zich de Beweging Hasm (daadkracht) noemt, stelde dit op het internet.

De aanslag, die plaatsvond vlak bij een overheidsgebouw, is de laatste in een reeks geweldsincidenten in Egypte.

Veiligheidsdiensten doodden dinsdag drie gewapende mannen die lid zouden zijn van de Moslimbroederschap, de organisatie die claimt verantwoordelijk te zijn voor de moord op een Egyptische openbaar aanklager.

Begin november werd een Egyptische generaal in zijn huis gedood door militairen. Islamitische Staat eiste de aanslag op. 

Hasm

Hasm heeft in de afgelopen maanden een aantal aanslagen opgeëist.

Begin oktober pleegde de groep een aanslag op de plaatsvervangend procureur-generaal Zakaria Abdelaziz. Die aanslag mislukte.

Andere aanslag

Door een andere bomaanslag in het noorden van Egypte kwamen vrijdag nog eens drie politiemensen om. Zij werden het slachtoffer van een bermbom in het gouvernement Kafr El Sheikh in de Nijldelta. Deze aanslag is nog niet opgeëist.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie