Tsunamiwaarschuwing na zware aardbeving Salomonseilanden ingetrokken

De tsunamiwaarschuwing die werd afgekondigd voor de Salomonseilanden en andere eilanden in de Stille Oceaan na een zware aardbeving vrijdagochtend, is ingetrokken.

Na een zware aardbeving met een magnitude van 7,8 bij de Salomonseilanden werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor de eilanden en de kusten van Vanuatu, Papoea-Nieuw-Guinea, Nauru, Nieuw-Caledonië, Tuvalu en Kosrae.

Een tsunamiwaarschuwing voor Hawaï werd eerder al ingetrokken, meldde het Pacifische instituut voor tsunamiwaarschuwingen. Veel inwoners zochten vanuit zichzelf al hoger gelegen gebieden na de beving.

De aardbeving had vrijdagochtend (lokale tijd) plaats ten zuiden van het zuidoostelijke eiland Makira. De aardbeving was op 48,7 kilometer diepte, aldus aardbevingsinstituut USGS.

Kort na de aardbeving waren meerdere naschokken te voelen. Er zijn meldingen van ingestorte gebouwen. Of daarbij gewonden of doden zijn gevallen is niet bekend.

Ring van Vuur

Er vinden vaker zware aardbevingen plaats bij de Salomonseilanden in de Stille Oceaan. De eilanden maken deel uit van de Ring van Vuur, een zone van tektonische activiteit in de Grote Oceaan waardoor er veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie