'Nederlander in Cambodja verzweeg misbruik peuter'

Een 53-jarige Nederlander is in Cambodja gearresteerd naar aanleiding van video's op Facebook, waarin te zien is hoe een peuter van twee jaar wordt misbruikt. 

De Nederlander moet donderdag voor het eerst voor de rechter verschijnen, schrijft The Cambodia Daily. Hij wordt niet verdacht van het misbruik, maar moet verantwoorden waarom hij het niet heeft gemeld.

Voor de marteling en het misbruik zelf is woensdag een 25-jarige Vietnamees opgepakt. Hij werd in zijn eigen land door de politie ingerekend na een uitgebreide klopjacht.

Het politieonderzoek begon toen op internet een gruwelijke video verscheen. Het kind werd volgens de krant onder meer gemarteld met een taser, een stroomstootwapen. Volgens zijn ouders is hij ook verkracht.

Ziekenhuis

De peuter is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Hij maakt het naar omstandigheden goed, aldus de politie. Over de relatie tussen de Nederlandse en de Vietnamese verdachte zei de Cambodjaanse politie dat S. heeft verklaard dat ze "geen minnaars zijn, maar wel veel van elkaar houden''. 

De Nederlander zou goed meewerken met de autoriteiten. Twee Cambodjaanse medeverdachten zijn inmiddels vrijgelaten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie